Jul hos Jordbærpikene

Nyheter23/10/2019

Jordbærpikene elsker jul, og nå lukter det kanel og klementiner på kjøkkenet deres. Prøv gjerne en av deres favoritter hjemme også. Her er oppskrift på deres deilige julekake.

Ostekake med bunn av knuste pepperkaker og ekte smør. Fløyelsmykt ostefyll med kanel og et gelelokk laget av friskpresset appelsin. Ikke for å skryte, men denne ostekaken kan få de fleste juledesserter til å blekne.

PEPPERKAKEBUNN
300 g Pepperkaker
150 g Smør

Smelt smøret i en kasserolle. Kjør pepperkakene i en kjøkkenmaskin og ha de knuste pepperkakene i en bolle. Hell i smøret og bland godt. Fordel et jevnt lag med kjeks- og smørblandingen i bunnen av en springform med bakepapir i bunn. Sett i kjøleskap, så den får satt seg mens du lager ostekremen.

OSTEKREM
5 dl Fløte
500 g Kremost naturell
200 g Sukker
½ ts Kanel
6 pl. Gelatin
0,5 dl Sitronsaft
1 ½ dl Appelsinjuice og skallet av 1 appelsin

Pisk fløten til krem og sett til kjøling. Pisk kremost, sukker og kanel glatt. Legg gelatinplater i bløtt i kaldt vann – la ligge ca. 5 min. Kok opp sitronsaft og trekk kjelen fra platen. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene, bland det i sitronsaften og tilsett appelsinjuice og appelsinskall (vask appelsinen godt, kun det ytterste skallet av appelsinen). Vend appelsinblandingen inn i kremostblandingen. Vend så inn lettpisket krem. Fordel den ferdige kremostmassen i springformer. Løft kakeformen og dunk den lett i benken for å få en jevn overflate. Sett kaken på kjøl og la den stivne før gelelokk legges på.

GELELOKK
100 g Sukker
4 dl Appelsinjuice
6 plater Gelatin

Kok opp halvparten av appelsinjuicen og sukkeret. Trekk kjelen av platen og tilsett oppbløtte gelatinplater, klem ut overflødig vann. Ha i resten av den friske appelsinjuicen. Avkjøl før geleen helles over ostekaken. Sett kaken på kjøling.

For flere hemmeligheter fra vårt kjøkken, besøk jordbarpikene.no

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Åpent hverdager 10-21 og lørdag 09-18

Top