Slik vedlikeholder du hvite sneakers

Nyheter26/06/2019

Det er ikke alltid enkelt å holde hvite sko hvite, men det finnes råd. Her får du tips til hvordan du kan holde favorittskoene dine «box fresh».

Hvite sneakers er et must i enhver garderobe. De ser bra ut, passer til alt – både bukse, shorts, skjørt og kjole – og de er superkomfortable å gå med. Men når de begynner å bli grå og svarte av regn og støv, ja da er det på tide å freshe opp skoene.

Her er 5 tips som gjør at hvite sneakers forblir hvite:

  1. Impregner skoene når de er helt nye og før du tar de i bruk. Det gjelder både stoff- og skinnsko. Impregneringen hindrer flekker og smuss i å feste seg, og det blir enklere for deg å vaske skoene rene senere.
  2. Enten sneakersene er laget av, skinn, stoff eller er semsket, er det lurt å smøre skoene inn med et pleiemiddel for joggesko. Gjør du det, blir det blir enklere å rengjøre skoene når de får stygge merker eller blir møkkete. Sørg for at de er rene og tørre før behandlingen.
  3. Sørg for å rengjøre skoene regelmessig. Venter du for lenge, kan det være umulig å få de hvite igjen. Det finnes egne rengjøringsprodukter i skobutikkene, men du kan også ta i bruk produkter du har hjemme. Bruk en mild såpe/tøyvaskemiddel, en klut/svamp og litt vann. En finkornet svamp fungerer kjempefint for å skrubbe kanten av sålene hvite igjen. Tørk godt av skoene, og la de tørke helt før bruk.
  4. Noen tøysko kan vaskes i vaskemaskinen på lav varme og kort program. Men hver klar over at dette sliter på skoene og at limet i skoene kan løsne.
  5. Det siste tipset er å ta en titt på værmeldingen før du tar på deg hvite sko. Vurder om du bør ta i bruk et skopar med mørkere farge på regnværsdager, og heller spare de hvite skoene til oppholdsvær og solskinnsdager!

Produkter til vedlikehold av hvite sko

Vedlikeholdsprodukter: BAMA Renovator (flytende skokrem) hos Eurosko kr 79, BAMA Power Protector hos Eurosko kr 129, BAMA Clean & Care hos Eurosko kr 89, Touch Sneaker First Aid Kit hos Skoringen kr 299, C Vidunderkrem med svamp hos Sunkost kr 149, Skorengjøring Universal hos Din Sko/Nilsson Shoes kr 80, hvit skokrem hos Din Sko/Nilsson Shoes kr 70, impregnering hos Din Sko/Nilsson Shoes kr 100.

Av Vinterbro

Vis på kart

Åpningstider

Hverdager 10-21Lørdag 09-18

Kontakt

64 97 72 45
Vis på kart

Åpningstider

Hverdager 10-21Lørdag 09-18

Kontakt

21 07 98 35
Vis på kart

Åpningstider

Hverdager 10-21Lørdag 09-18

Kontakt

64 97 84 50

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Åpent hverdager 10-21 og lørdag 09-18

Top