Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak.
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak.
Les mer
hjelpendehand

Hvordan kan du hjelpe nærområdet ditt?

Mange av oss er friske og vil gjerne bidra litt ekstra i den nasjonale dugnaden. Men hvordan? Helst skal vi holde oss unna hverandre. Likevel er det flere sårbare grupper som trenger ekstra hjelp, det lokale næringslivet behøver støtte, og de som bor alene og ikke kan få besøk trenger å bli sett. Vi har laget en liste over måter å engasjere seg på, og setter pris på om du deler dine idéer med oss!

Ringevenn
De som er mye alene til daglig vil føle på ekstra ensomhet i denne tiden. Hos frivillig.no og telefonvenn.no kan du melde deg som ringevenn. Tjenester som besøksvenner er begrenset og behovet for en vennlig prat er større enn noen sinne. Har du ekstra tid hjemme, kan du gjøre en forskjell!

TooGoodToGo
Appen som vanligvis hjelper spisesteder med å selge overskuddsmat for å kutte matsvinn, har nå lansert en egen tjeneste hvor de promoterer lokal mat. Ikke kun overskuddsmat mot slutten av dagen. Sjekk appen og finn deg et godt måltid med god samvittighet!

SuperSelma
Vinterbro Senter er stolt samarbeidspartner med SuperSelma, som bidrar til å skape Lysglimt for barn som er under kreftbehandling og deres familie. En viktig inntektskilde for SuperSelma er tomflasker. Det står en container for innsamling av flasker, ved hovedinngang ovenfor Burger King. Eller så kan du sende et bidrag på VIPPS til 77762. Bidra til lysglimt du også
:)

Facebookgrupper
Meld deg inn i ulike hjelpegrupper på Facebook og skriv offentlig hvilken kapasitet du har! Kanskje du kjører bil og kan handle for noen, eller har tid til å slå av en prat med noen over Facetime? For noen andre kan det betyr enormt mye at nettopp du stilte deg til disposisjon.

Nabohjelp
Da Obos lanserte denne appen var det i aller størst grad for å knytte bånd mellom naboer og låne hverandre utstyr istedenfor å kjøpe nytt. Nå har denne menneskelige generøsiteten fått en enda viktigere rolle. Her kan du låne bort eller låne utstyr, tjenester og andre nyttige saker.

Sosial Vippsegruppe
Vet du at din lokale kafé, butikk eller frisør sliter økonomisk? Lag en online gruppe og inviter de du vet at vil være med å støtte bedriften. Legg ut et bilde når du eksempelvis drikker kaffe hjemme, og Vipps bedriften for kaffen. Slik kan dere lage en sosial plattform og samtidig gi økonomisk støtte til den lokale bedriften.

Har du andre innspill til hvordan bidra i nærmiljøet? <3