Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak.
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smitteverntiltak.
Les mer
Gjenvinningslogoen i sentrum med ting som kan gjenvinnes.

Ta vare på miljøet

På Vinterbro Senter setter vi bærekraft og miljø høyt på agendaen. Hos oss kan du resirkulere og levere inn alt fra briller og klær, til flasker og batterier.

Se oversikten over hva følgende butikker på senteret har av gode returordninger og hvor du kan levere inn EE-avfall, tekstiler og flasker.

 

KID Interiør

Ta med deg gamle pledd, gardiner, sengetøy og dundyner du ikke lenger bruker til KID Interiør. De tar imot alle typer tekstilkvaliteter, det går også fint om noe har fått en rift eller en flekk som ikke går av. Tekstilene sender KID til UFF for videre gjenbruk og resirkulering.

 

KappAhl

KappAhl tar imot alle typer klær, hjemmetekstiler, accessories og sko. Dette gjelder også ødelagte tekstiler, så lange de er tørre og ikke veldig skitne. Ta dem med i en lukket pose og lever dem i innsamlingsbeholderen i butikken. Tekstilene sender KappAhl videre til I:Collect som sorterer dem i tre kategorier; til gjenbruk, resirkulering eller energigjenvinning.

 

H&M

Her kan du levere inn klær og tekstiler i all slags stand. Som takk for at du resirkulerer får du en rabattkupong per innleverte pose på 10 % som kan brukes ved neste kjøp. Plaggene og tekstilene som samles inn sorteres hos H&M sin samarbeidspartner I:Collect.

 

Cubus

Hos Cubus kan du levere alle klær du ikke lenger bruker. Ingenting er for gammelt, ingenting er for slitt - tørre og rene klær kan brukes igjen av andre, eller få et nytt liv som putefyll, eller få et siste liv som energi. Butikken samarbeider med Fretex.

 

Telia

Hos Telia kan du selge din gamle telefon eller nettbrett. Ved å bruke MobilPant bidrar du med et beløp til No Isolation, den norske gründerbedriften som står bak roboten AV1. Denne roboten hjelper langtidssyke barn ut av ensomhet ved at de blant annet kan ta del i skoledagen.

 

Lampehuset

Hos Lampehuset kan du levere EE avfall, som for eksempel dine brukte lyspærer, batterier lysstoffrør og sikringer.

 

Dressmann

Hos Dressmann kan du levere både klær du har kjøpt hos Dressmann og klær du har kjøpt andre steder. Du finner returpunktet ved kassen i butikken.

 

Polarn O. Pyret

Hos Polarn O. Pyret reparerer de yttertøy av eget merke, uansett hvor gammelt det er. Som VIP medlem får du en gratis reperasjon i året.

 

Nille

Fra private husholdninger tar Nille imot EE-produkter som er i samsvar med deres sortiment.

 

Vitus Apotek

På Vitus Apotek er det returordninger av medisisk avfall. Som en takk for at du gjenvinner har apoteket to kampanjeperioder i året  hvor VI+bonuskunder får 1000 poeng i miljøbonus ved levering.

 

Apotek1

Apotek 1 tar også i mot gamle legemidler og sørger for forsvarlig destruering av medisisnk avfall.

 

Clas Ohlson

Clas Ohlson tar imot brukte batterier og lyspærer i sin butikk. Det er returstasjoner i butikken. Dersom det er store mengder du skal levere, kan det være lurt å ta en telefon til butikken på forhånd.

I flere år har Clas Ohlson samarbeidet med Miljøagentene om Batterijakten. I 2017 samlet batterijegerne inn over HUNDRE tonn batterier. Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser. Med Batterijakten kan barna gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens de har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får elevene et bedre bilde av kretsløpstenkning.

Hos Clas Ohlson kan du også pante tonere og blekkpatroner. Du får 10,- i pant per toner/blekkpatron.

 

Obs

Hos Obs kan du pante flaskene dine. I tillegg kan du donere panten til Røde Kors og samtidig være med i pantelotteriet. Obs Vinterbro har nulltoleranse for matsvinn og selger derfor varer som er i ferd med å gå ut på dato til sterkt reduserte priser.

 

Rema1000

Hos Rema1000 kan du pante flaskene dine. I tillegg kan du donere panten til Røde Kors og samtidig være med i pantelotteriet. Visste du at Rema 1000 Vinterbro også har egen kasse for omplassert frukt og grønt hvor du kan redde mat, til svært redusert pris?

 

Elkjøp

Hos Elkjøp kan du resirkulere alt fra vaskemaskiner til batterier. Alt av avfall blir fraktet til gjennvinningstasjonen i Revac i Vestfold før de blir fordelt videre. Materialene som blir sortert smeltes om og brukes på nytt. For eksempel sendes aluminiumen til et smelteverk, som lager nye aluminiumsbarrer. Dette blir igjen brukt i produksjon av for eksempel biler og husholdningsapparater.

 

Brilleland

Brilleland tar imot gamle briller og sender de til Vision for all. Da blir det funnet nye personer som kan få glede av brillene.

 

Synsam

I alle Synsam butikker er det en innsamlingsboks hvor du kan levere dine gamle briller. Vi tar imot alt, selv ødelagte innfatninger og solbriller fra andre butikker og bruker materialene til å lage nye briller!

 

Baker Nordby

Baker Nordby gjennvinner brød som ikke blir solgt og bruker de heller på nytt i andre surdeiger.

 

Lekia

Tar imot små elektriske varer og batterier.

 

Kitch’n

Tar imot gasspatroner fra Aga og Sodastream. De tar også imot EE avfall fra kjøkkenartikler som de selger.

 

Ark Bokhandel

Ark Bokhandel tar imot ditt EE-avfall. Elektriske produkter inneholder miljøskadelige stoffer og skal ikke kastes sammen med annet avfall. Ark tar gratis i mot produkter av samme kategori som de selger, uavhengig av merke og hvor produktet er kjøpt.


Vinterbro viser miljøansvar

Vi er utrolig stolte av vårt samarbeid med SuperSelma. Vi har en stor container for innsamlinger av tomflasker, både for våre kunder og ansatte. Dette ivaretar ikke bare miljøet, men gir også lysglimt til kreftsyke barn.
–Bærekraft er et viktig fokusområde som vi jobber mye med, og som allerede påvirker handlevanene og opplevelsene til våre kunder. Spesielt ser vi et økende fokus blant den yngre generasjon, som vil gi føringer for fremtiden. Det er viktig at vi viser miljøansvar, og retter fokus mot bærekraft i alle ledd, sier senterleder Elisabeth Lohk.

Tenk langsiktig – tenk bærekraftig!

 

SuperSelma støtt kreftsyke barn